Prvi primer okužbe tudi v občini Velenje

Število okuženih v Sloveniji narašča. V šmarskem domu upokojencev je okužba z novim koronavirusom trenutno potrjena že pri 32 stanovalcih, kar je šest več kot v sredo. Tri stanovalce so v sredo hospitalizirali v celjski bolnišnici.

Pregled stanja

Dne 24. 3. do 24. ure je bilo na NIJZ sporočeno 528 potrjenih primerov z novim koronavirusom (SARS-CoV-2). Doslej je bilo testiranih 16.113 oseb. Po podatkih iz spletne strani Koronavirus COVID-19 je hospitaliziranih 72 oseb, od tega jih je 14 v intenzivni negi. Danes je zaradi koronavirusa umrla še ena oseba, skupaj do danes 5 oseb.

Obolele osebe prihajajo iz naslednjih statističnih regij: 188 iz osrednjeslovenske, 97 iz savinjske, 65 iz jugovzhodne Slovenije, 49 iz podravske, 33 iz gorenjske, 21 iz koroške, 18 iz primorsko-notranjske, 17 iz pomurske 13 iz obalno-kraške, 6 iz goriške ter po 7 iz posavske in 8 iz zasavske regije. Štirje oboleli so tuji državljani. Epidemiološka obravnava potrjenih primerov je v teku. Med obolelimi je 272 žensk in 254 moških.

Prvi primer koronavirusa med Velenjčani

Do danes zjutraj je še veljalo, da med prebivalci Mestne občine Velenje ni bilo odkritega pozitivnega primera okužbe s koronavirusom. Danes zjutraj pa je bil potrjen prvi primer.

Po besedah strokovne direktorice dr. Katarine Rednak Paradiž, so doslej v tukajšnji vstopni točki opravili že 130 testiranj, trije vzorci so bili pozitivni, prvi na prebivalcu Mozirja, drugi Nazarij in tretji danes, Velenja.

Katarina Rednak Paradiževa znova opozarja, da je zelo verjetno okuženih še več ljudi, zato je treba ukrepe, ki nam jih svetujejo, še bolj dosledno upoštevati.