Prispevek prostovoljcev je za soljudi izjemen

Župan MO Velenje Peter Dermol je na zadnji avgustovski dan pripravil na Visti velik sprejem s športnimi igrami za velenjske prostovoljce, gasilce, člane društev s področja civilne zaščite in reševanja, krvodajalce, policiste in mestne redarje, tabornike, da bi se jim zahvalil za celoletno delo pri pomoči sočloveku, še posebej pa v zadnjih akcijah pomoči ljudem, ki so utrpeli veliko škodo v poplavah.

»Podatki kažejo, da je na območju MO Velenje 12 odstotkov ljudi, ki so aktivni v prostovoljskih organizacijah. Vsi pa vemo, da je ljudi, ki prostovoljno pomagajo soljudem in niso vključeni v različne organizirane oblike, še veliko več. Lani je RK opravil okoli 8000 prostovoljskih ur, MZPM 4000 ur, gasilska društva 12 tisoč prostovoljnih ur … Že ta statistika pove, da so povprečno vsako uro, vsak dan, vse leto vsaj trije prostovoljci pomagali tako ali drugače,« je v številkah delo prostovoljcev povzel župan in poudaril, da odgovorna lokalna skupnost podpira njihovo dejavnost in MO Velenje jo bo še naprej.

»Vsak od nas ima izkušnje iz izjemnih dogodkov zadnjih desetletij. Bila je osamosvojitvena vojna za Slovenijo, gospodarska kriza, kovid kriza, doživljamo podnebno krizo. Dogodkov, ki so se zgodili v juliju in avgustu, si nismo znali predstavljati. Na območju MO Velenje imamo skoraj 200 aktivnih plazov, pet ogroženih stanovanjskih objektov in škodo na premičnem in nepremičnem premoženju. Pogled okoli nas v Zgornjo in Spodnjo Savinjsko dolino in na Koroško pa nam pove, da smo jo še dobro odnesli. Zato pa bomo kot odgovorna skupnost pomagali prijateljem,« je dejal in pozval vse na velik dobrodelni koncert, ki bo 7. oktobra na Visti.