Priprave začeli rokometaši Gorenja Velenja

Foto: Jurij Vodušek

Velenje – Priprave na novo sezono so začeli rokometaši Gorenja Velenja. Danes so se zbrali na stadionu ob velenjskem jezeru, kjer so opravili prvi skupni trening pred začetkom nove sezone.

Trener Zoran Jovičić je s svojimi izbranci ob pomoči svojega pomočnika Benjamina Zbičajnika in trenerke za telesno pripravo, Nine Djordjevič, na stadionu ob velenjskem jezeru opravil prvi trening pripravljalnega obdobja za prihajajočo sezono. Zoran Jovičić je ob tem med drugim dejal: »Veseli smo, da smo ponovno skupaj. Željni smo tekem, komaj smo čakali na začetek priprav in skupnih treningov. Odšlo je sedem igralcev, pozdravili smo dva nova, Sokoliča ter Lončarja, priključili smo tudi nekaj novih igralcev iz mladinskih vrst. V ekipi imamo sedaj kar deset domačih igralcev, tako bodo imeli fantje lepo priložnost, da se izkažejo ter pokažejo, da so iz pravega testa. Želim si samo, da bi bili vsi igralci zdravi, lansko leto res nismo imeli sreče s poškodbami.«

V klubu se je vrnil tudi povratnik iz Slovenj Gradca, Kenan Pajt.

Rokometaši iz Šaleške doline bodo v pripravljalnem obdobju večino časa preživeli na relaciji Stadion ob jezeru – Rdeča dvorana. V prvem planu bosta nabiranje telesne moči in kondicije, na popoldanskih treningih pa bodo rokometaši že poprijeli za žogo. Po poškodbi še vedno okreva bosanski reprezentant, Ibrahim Haseljić, ki si je februarja letos strgal križne vezi in tako trenira po posebnem programu.

V okviru priprav bo velenjska ekipa odigrala najmanj 7 pripravljalnih tekem. Trenutno so potrjene tekme z ekipami Nexeja, Graza ter Zagreba. Prva tekma v državnem prvenstvu pa črno-rumene čaka 5. septembra, ko bodo v domači Rdeči dvorani gostili debitanta v najmočnejši slovenski ligi, ekipo MRK Ljubljana.