Prijateljska in partnerska mesta tudi letos praznujejo z Velenjem

Ob občinskem prazniku je MO Velenje tudi letos na obisk povabila prijateljska in partnerska mesta. 8 mest s svojimi predstavniki se je včeraj udeležilo osrednje občinske slovesnosti, danes pa sodelujejo na mednarodni razvojni konferenci Pozdravljena, prihodnost, v sklopu katere odkrivamo različne vidike prestrukturiranja in razvoja premogovnih regij v Evropi.

Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol je včeraj v Vili Bianci sprejel predstavnike partnerskih in prijateljskih mest in se jim zahvalil za obisk. Izrazil je ponos in hvaležnost, da so se odzvali povabilu in da v teh dneh praznujejo skupaj z nami. Gostom se je župan še posebej zahvalil za pomoč, ki so jo ponudili ob zadnjih vremenskih ujmah. Predstavil je tudi izzive, s katerimi se srečujejo v okviru prestrukturiranja, načrte za prihodnost in obsežen investicijski cikel, ki ga načrtujemo v prihodnjih letih.

Gostje prihajajo iz mest Kikinda, Lukavac, Novi Travnik, Pljevlja, Prijedor, Valjevo, Vranje in Vrnjačka Banja. Navdušeni so nad projekti, ki jih izvaja MO Velenje, načrtovanimi investicijami, urejenim mestom in Velenjsko plažo. Primere dobrih praks, s katerimi so se seznanili, želijo vključiti v svoje lokalno okolje in nadgraditi naše sodelovanje. Gosti si bodo danes ogledali še Muzej premogovništva Slovenije, včeraj pa so jim predstavili Visto in Velenjsko plažo, ki je bila lani že petič zapored razglašena za najboljše naravno kopališče, je najbolj obiskana turistična točka v občini in predstavlja enega največkrat omenjenih razvojnih potencialov premogovne regije v prehodu.