Prihaja Ana Desetnica

Ana Desetnica, kot se imenuje mednarodni festival uličnih gledališč, že dobro desetletje prihaja v Šoštanj. Šoštanj je bil tudi eno prvih slovenskih mest, ki se mu je pridružil. Prvič ga je Ana Destnica obiskala leta 2004. Mednarodni festival predstavlja sodobne ustvarjalne tokove na področju uličnega gledališča. Zavod za kulturo Šoštanj, ki mednarodni festival v Šoštanju gosti tudi tokrat, je oznanil, da na Trg svobode 5. julija prihajata dve vrhunski predstavi.

Prva bo animacijska predstava na hoduljah. Pet nenavadnih likov, pet starih in zavrženih igrač na hoduljah tava po mestu. So se izgubili in iščejo nov dom? Umetniki in beograjske skupine Cirkusfera in zagrebške skupine Cikorama, ki že več let skupaj ustvarjajo mednarodno odmeven program CirkoBalkana, v Šoštanj prihajajo z interaktivno pohodno predstavo Parastilt, polno atraktivnih žonglerskih in akrobatskih točk.

Druga predstava – poteguje se tudi za nagrado urbANA ljubljANA – nosi naslov Pobeg v katrci in prihaja iz Italije. Posebne enote organov kazenskega pregona in maksimalno varnost, agenta s psevdonimoma Chesterfield in Wellington sta zadolžena, da nevarnega zločinca prepeljeta iz enega zapora v drugega. Čeprav nista najboljša agenta, sta gotovo posebna in bosta naredila vse, kar je v njuni moči, da bo naloga opravljena …

Predstavi trajata približno 45 minut. Prva se bo začela ob 19. uri, za njo pa bo po kratkem premoru, druga.