Pričeli ozaveščanje o klicu na 112

Velenje, 12. julija – »V ZD Velenje smo se odločili, da bomo v poletnih mesecih dodatno ozaveščali javnost o vključitvi ZD Velenje v Dispečerski sistem zdravstva (DSZ), ki velja od 1. junija 2023. Ob tem bomo še posebej izpostavljali, katere podatke je nujno treba sporočiti dispečerju ob klicu na 112, s poudarkom na navedbi točne lokacije. V ta namen bomo izvajali redne objave na FB in spletni strani ZD Velenje,« je sporočila v. d. direktorja zavoda ZD Velenje in vodja enote za laboratorijsko medicino Maja Škerjanec.
Enako vsebino s preprosto infografiko, ki nazorno usmerja uporabnike 112, kako ravnati ob klicu, bodo v ZD Velenje natisnili tudi v preprosti in razumljivi zloženki, ki jo bodo delili na vidnih mestih v vseh čakalnicah zdravstvenega doma, v pdf obliki pa jo bodo posredovali tudi večjim podjetjem v regiji in jih prosili za posredovanje zaposlenim preko internih komunikacijskih kanalov. Razmišljajo tudi o njenem deljenju na poletnih prireditvah v občini.

V poletnih mesecih je z visokimi temperaturami tudi več tveganja za srčno žilne težave, dehidracijo, zastrupitve in podobne zdravstvene zaplete, zato je v tem času tudi lahko več klicev na 112. To je tudi vodilo v odločitev, da je poletje tudi pravi čas za ozaveščanje o klicu na to številko.

V ZD Velenje tudi obveščajo, da imajo zaradi letnih dopustov trenutno prilagojene urnike in nadomeščanja, zato uporabnike storitev pozivajo, naj si pred prihodom prilagojene poletne razporede pogledajo, lahko tudi na spletni strani: https://zd-velenje.si/informacije/obvestila/.