Pričakujejo gradbeno dovoljenje

Med večjimi naložbami, ki jih letos načrtujejo v občini Šoštanj, je največja izgradnja prizidka k tamkajšnjemu kulturnemu domu. Projekt je vreden blizu 1,5 milijona evrov. Otvoritveni trak naj bi prerezali v šolskem letu 2017/2018.
Po pojasnilu šoštanjskega župana Darko Meniha, je naložbo narekovala prostorska stiska. S to se srečujejo v programih oddelka velenjske glasbene šole v Šoštanju, kjer se povečuje vpis učencev in tudi ostali uporabniki – člani tamkajšnjega mešanega pevskega zbora Svoboda, ki danes za svoje potrebe uporabljajo kar malo dvorano kulturnega doma in Pihalnega orkestra Zarja Šoštanj. »Dodatnih vadbenih prostorov ni na voljo. Z izgradnjo prizidka in z v celoti predelanimi obstoječimi prostori glasbene šole bomo pridobili skoraj dvakrat večje površine od sedanjih. Na 1.445 kvadratnih metrih bo 17 učilnic za potrebe glasbene šole (tej bo v celoti namenjeno nadstropje), novo veliko vadbeno dvorano bo dobil 110 članski pihalni orkester, v primernejših prostorih bo lahko vadilo približno 50 članov pevskega zbora.«
Projekt je vreden blizu 1,5 milijona evrov, denar bo v celoti zagotovila lokalna skupnost. Približno 600 tisoč evrov je za naložbo predvidenih v letošnjem občinskem proračunu, preostanek v proračunu 2017. Za zdaj zadolževanja – po zagotovilu Darka Meniha – niso predvideli. Za morebitna odstopanja imajo izdelan rezervni načrt, po katerem predvidevajo zadolžitev do 200 tisoč evrov. Projekt je izdelal arhitekturni biro Modular arhitekti iz Ljubljane (tudi avtor projekta za tamkajšnji vrtec), do konca tega meseca v občinski upravi pričakujejo gradbeno dovoljenje. Temu bo takoj sledila objava razpisa za izvajalca del. V občini si želijo, da bi bila dela končana in prizidke predan svojemu namenu v šolskem letu 2017/2018.