Previdnost je mati modrosti

Ljubljana – Čeprav je videti, da se stanje na področju epidemije umirja in več optimizma poleg boljših rezultatov prinaša tudi lepo vreme, je misel iz naslova sedaj še bolj na mestu. Vlada sprošča nekatere ukrepe, podjetja zaganjajo proizvodnjo, zaradi prijaznega vremena popušča naša previdnost. Vendar pa nas že ta nauk iz preteklosti uči, da je sedaj treba biti še kanček bolj previden in se še bolj potruditi s tistimi ukrepi, ki zagotavljajo našo večjo varnost. S tem pa seveda tudi varnost drugih.

Včeraj umrlo pet bolnikov

V Sloveniji so v četrtek opravili 1193 testiranj in potrdili 36 novih okužb s koronavirusom, skupaj doslej 1304. Zaradi covida-19 je v četrtek umrlo pet bolnikov, doslej skupaj 66. V četrtek je bilo hospitaliziranih 95 bolnikov s covidom-19, od tega v intenzivni negi 28, osem so jih odpustili v domačo oskrbo, je dejal vladni govorec Jelko Kacin.

“Podatki o stanju epidemije v Sloveniji so spodbudni. Pozitiven trend bomo ohranili ob nadaljevanju upoštevanja ukrepov in pozornosti, ki smo jo vsi izkazali v preteklih tednih. Dobro nam gre in skupaj zmoremo,” je dejal Kacin.

Doslej so v Sloveniji opravili 39.330 testiranj, iz bolnišnic pa so odpustili skupaj 182 bolnikov s covidom-19. Okuženih je 269 zdravstvenih delavcev, 117 zaposlenih v domovih za starejše. Med oskrbovanci v domovih za starejše je potrjenih 267 okužb, v četrtek so jih potrdili 11, je navedel Kacin.