Previdno, tudi kolesarji so na cesti

Včeraj sta se na našem območju zgodili dve hudi prometni nesreči, ki sta jih povzročili dve neprevidni voznici in pri tem hudo poškodovali dva kolesarja. Okoli 13. ure je 37-letna voznica na Cesti talcev v Velenju pri vzvratni vožnji na dovozno pot trčila v 81-letnega kolesarja, ki je kolesaril iz smeri Ceste talcev proti Jenkovi ulici. Kolesar se je pri padcu hudo poškodoval.

Nekaj pred 19. uro so policisti obravnavali še drugo prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodoval kolesar. Ta se je zgodila izven naselja Lokovica. 43-letna voznica osebnega avtomobila je vozila po regionalni cesti iz smeri Lokovice in je v križišču, pri zavijanju v levo, izsilila prednost 56-letnemu kolesarju, ki je pripeljal iz smeri Velenja. Kolesar se je pri trčenju hudo poškodoval.

Še ena huda nesreča pa se je zgodila okoli 15.30 v Celju na Čopovi ulici. 58-letni voznik osebnega avtomobila, ki je vozil po Čopovi ulici iz smeri Ljubljanske ceste proti Ostrožnemu, je na prehodu za pešce trčil v 61-letno kolesarko, ki je prečkala prehod za pešce v smeri proti ulici Na zelenici. Kolesarka se je v trčenju hudo poškodovala.