Preurejeni Glavni trg čaka na otvoritev

Šoštanj – V Šoštanju bodo ta teden, v soboto, 19. septembra, ob 18. uri tudi uradno predali namenu prenovljen Glavni trg. Na prireditvi, ki jo pripravljajo skupaj Občina Šoštanj, Krajevna skupnost Šoštanj, Zavod za kulturo Šoštanj in KUD Ravne, slednji se bodo s programom tudi predstavili, bo nastopila še priznana pevka Tinkara Kovač.

Skladno s cilji, ki so si jih zastavili v Celostni prometni strategiji, je Občina Šoštanj avgusta 2019 začela in junija 2020 zaključila prenovo Trga bratov Mravljakov. Občina Šoštanj je projekt preureditve prijavila na Javni razpis za sofinanciranje ukrepov trajnostne mobilnosti, ki ga je objavilo Ministrstvo za infrastrukturo, za pridobitev sredstev evropskega Kohezijskega sklada. Za projekt je med 23 prijavljenimi občinami prejela najvišji finančni delež sofinanciranja – počrpala je 805.907,88 EUR. Skupna vrednost vseh stroškov na projektu je znašala 1.316.505,16 EUR z DDV, od tega izvedba gradbenih del 1.260.029,35 EUR z DDV .

Projekt je v smislu prometne, oblikovne in vsebinske preureditve pripravilo podjetje Biro skiro skupaj z Urbanističnim inštitutom RS, gradbena dela pa je izvedlo podjetje Nivig, d.o.o..