Prešerno dogajanje ob kulturnem prazniku

Danes obeležujemo kulturni praznik, ki ga že cel teden spremlja tudi pestro kulturno dogajanje:

Galerija Velenje ob 10. uri prireja kreativno delavnico za otroke in mladino. Po ogledu aktualne razstave Bouquet slovenskega umetnika Ištvana Išta Huzjana bodo sodelujoči izdelali svojevrstno knjigo umetnika.

Muzej Velenje od 10. do 17. ure vabi k brezplačnemu ogledu razstav na Velenjskem gradu, v Muzeju usnjarstva na Slovenskem in Hiši mineralov. Ob 11.00 na Velenjskem gradu pripravljajo javno vodstvo po stalni razstavi Umetniške zbirke Galerije Velenje, ob 15. uri pa vabijo še na javno vodstvo po stalnih in občasnih razstavah na gradu.

V Knjižnici Velenje se bodo ob 18. uri z glasbeno-literarnim večerom poklonili Josipu Jurčiču in Ivanu Tavčarju. Avtorja in izvajalca glasbe ter snovalca celotnega projekta sta kitarist Andrej Ofak in harmonikar Borut Mori. K tokratnemu ustvarjanju sta povabila Jureta Longyko, ki bo interpretiral besedila obeh pisateljskih velikanov.

V Domu kulture Velenje bo ob 18. uri prireditev Kulturi v čast. Velenjski kulturni ustvarjalci se bodo z glasbo in besedo poklonili Francetu Prešernu.

Mladinski kulturni klub eMCe plac ob 20. uri pripravlja večer kamišibaja z Vanjo Ivo Kretič in Boštjanom Odrom. Na ogled bodo kamišibaji Šel je popotnik skozi atomski vek,  Kajuh – dokumentarni literarni kamišibaj, Drevo, Ko končaš, Navihanka, Kokoši, Šel je popotnik skozi atomski vek II in Dilema.

Zavod za turizem Šaleške doline se bo kulturnem prazniku poklonil na svojih družbenih omrežjih – Turistični vodniki Šaleške doline bodo v tujih jezikih prebirali literaturo Karla Destovnika Kajuha.