Premier obiskal bolnišnico Slovenj Gradec

Slovenj Gradec – Premier Janez Janša je ob obisku Splošne bolnišnice Slovenj Gradec skupaj z vodstvom bolnišnice odprl prenovljene prostore za zdravljenje covidnih bolnikov. Pohvalil je delo in načrte bolnišnice in povedal, da je zakon o investicijah v zdravstvo in dolgotrajno oskrbo že skoraj dokončno usklajen. Precepljenost bomo dosegli sredi junija, je ocenil.

V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec so doslej bolnike s covidom-19 zdravili na internem oddelku, v zadnjih tednih pa so zanje urejali prostore v starem kirurškem bloku, ki so jih danes slovesno odprli.

Direktor slovenjgraške bolnišnice Janez Lavre je povedal, da je naložba v ureditev posebnih prostorov za covidne bolnike znašala okoli 27.000 evrov. Posebna naložba pa bo še nakup postelj. Skupno bodo na oddelku lahko zdravili 50 covidnih bolnikov, še štiri pa v intenzivni enoti. V slovenjgraški bolnišnici sicer trenutno zdravijo šest covidnih bolnikov na navadnem oddelku in enega na intenzivni enoti.

Predsednik vlade Janez Janša se je zahvalil vsem zaposlenim za vložen napor v času epidemije, bolnišnico pa pohvalil tudi glede načrtov za naprej.

Ob tem je izrazil zadovoljstvo, da je ministrstvo za zdravje v zadnjih dneh in tednih skoraj dokončno uskladilo zakon o investicijah v zdravstvo in v dolgotrajno oskrbo.

“Gre za izjemno pomemben zakon, ki bo zagotovil potrebna sredstva za vse tiste investicije v zdravstvo in dolgotrajno oskrbo, ki smo jih pogrešali v zadnjih 15, 20 letih. Ta zakon bo tudi nadgradnja tistih programov s področja zdravstva, ki so vključena v naš nacionalni načrt za okrevanje in odpornost,” je dejal Janša.