Predstavitev natečajnih rešitev za ureditev območja Zlati grič

Velenje – V sredo, 8. decembra, bo Mestna občina Velenje ob 17. uri v sejni dvorani Mestne občine Velenje pripravila predstavitev rezultatov natečaja celostne ureditve območja Zlati grič v Velenju. V sodelovanju z Zbornico za arhitekturo in prostor Slovenije je občina junija 2021 objavila anonimni natečaj za programsko, urbanistično, arhitekturno in krajinsko ureditev zemljišča nekdanjega sadovnjaka ob vstopu v Velenje, velikega 60.000 m², ki smo ga poimenovali Zlati grič. Prispeli natečajni rešitvi bo predstavila predsednica ocenjevalne komisije izr. prof. dr. Ilka Čerpes.

Na natečaj, ki ga je Mestna občina Velenje razpisala v sodelovanju z Zbornico za arhitekturo in prostor Slovenije, so sicer prispeli trije predlogi, vendar eden od njih ni izpolnjeval natečajnih pogojev.

Predstavitev, ki bo potekala v obliki video konference, boste lahko spremljali v dvorani ali preko video povezave na spletni strani www.velenje.si. Prispeli elaborati ureditve območja Zlati grič bodo na ogled na razstavi v 1. nadstropju Mestne občine Velenje do 31. decembra. Ogled prispelih rešitev natečaja bo mogoč tudi na spletni strani www.velenje.si.

Zmagovalni predlog je izdelala projektna skupina DANS arhitekti, d. o. o., v sestavi: Maja Cvelbar, Miha Dešman, Eva Fišer Berlot, Ariana Furlan Prijon, Vlatka Ljubanović, Katarina Pirkmajer Dešman, Gregor Gašperšič in Matija Golja.

Pod drugi predlog so se podpisali Miha Možič, Luka Kravanja, Christian Stanonik, Jure Korošec in Špela Lesnik.