Pred velenjskimi rokometaši zadnja tekma sezone

Foto: RK Gorenje

Bronasti Velenjčani bodo danes, 27. maja, v 26. krogu Lige NLB proti sosedom v Slovenj Gradcu lovili zadnjo zmago te sezone.  

Zadnjo domačo tekmo te sezone so izbranci Zorana Jovičića odigrali v torek, 24. maja, ko so slavili proti RK Trimo Trebnje z rezultatom 29:27. Za Velenjčani je sicer uspešna sezona – po uvrstitvi med najboljših osem ekip v Ligi Evropa so namreč ubranili naslov pokalnih prvakov. Državno prvenstvo bodo zaključili na 3. mestu, za Celjani, ki bodo slavili že svoj 25. naslov državnih prvakov, in za ekipo iz Trebnjega, ki jim omenjenega naslova še ni uspelo osvojiti.

V boj za svoj 5. naslov državnih prvakov bodo rokometaši Gorenja Velenja naslednjo sezono stopili brez Ibrahima Haseljića, ki po šestih sezonah igranja za ose odhaja v tujino. Osje gnezdo pa zapušča tudi Aljaž Panjtar. Velenjčani so aprila predstavili svojo prvo okrepitev, Martina Hebarja, ki se v Velenje seli iz Ormoža. V Velenje se po enajstih letih vrača vratar Matevž Skok, v začetku nove sezone pa se jim bo pridružil tudi krožni napadalec David Kovačič.