Pozdravili rokometni pokal

Velenje, 24. novembra – Poljska bo od 16. do 31. januarja 2016 gostila Evropsko rokometno prvenstvo, na katerega so se uvrstili tudi slovenski rokometaši. Rokometna zveza Slovenije in Veleposlaništvo Republike Poljske s svojimi aktivnostmi že pripravljata slovenske navijače na prihajajoči rokometni praznik. Ena izmed aktivnosti je bila tudi možnost, da se slovenski ljubitelji (navijači) rokometa v živo srečajo s trofejo, ki jo bo dobil zmagovalec evropskega rokometnega prvenstva. V torek je tako tudi v Velenje prišel pokal EP 2016.
Skupaj s pokalom je v Velenje prišla tudi delegacija predstavnikov evropskega rokometnega prvenstva, ki se ji je pridružila še poljska delegacija, ki jo je vodil Pawel Czerwinski, veleposlanik Republike Poljske v Sloveniji.
Delegacija se je najprej, odpravila na Mestno občino Velenje, kjer jih je prijazno sprejel županov kabinet, s Petrom Dermolom in Iztokom Morijem na čelu. Temu je sledil obisk osnovne šole Šalek, kjer so pokal skupaj z ravnateljico šole, Ireno Poljšek Sivka, sprejeli osnovnošolski otroci. Pot po Velenju pa je pokal zaključil med obiskovalci v Mercator centru Velenje.