Pozdrav pomladi odprl sezono območnih revij

V Domu kulture Velenje je po treh letih premora potekala revija otroških in mladinskih pevskih zborov z naslovom Pozdrav pomladi, ki jo že vrsto let pripravlja Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD), območna izpostava Velenje.
Na štirih koncertih je nastopilo 22 otroških in mladinskih pevskih zborov vseh osnovnih šol iz Velenja, Šoštanja in Šmartna ob Paki, nastopili pa so tudi mladi pevci glasbene šole Fran Korun Koželjski in Mešani mladinski pevski zbor Šolskega centra Velenje. Dva čudovita popoldneva zborovskega petja sta v dvorano zvabila številne poslušalce, ki so nastopajoče nagradili z bučnimi aplavzi.

Odprta sezona območnih revij

JSKD, območna izpostava Velenje, je z revijo otroških in mladinskih pevskih zborov Pozdrav pomladi 2023 odprla sezono območnih revij. V soboto, 15. aprila, bo območna revija odraslih pevskih zborov Pozdrav pomladi 2023 v glasbeni šoli Frana Koruna Koželjskega, sledi revija plesnih skupin Velenjski plesni oder, vmes pa bodo mladi folkloristi OŠ bratov Letonja Šmartno ob Paki gostovali na območni reviji otroških folklornih skupin Ringaraja 2023 v Slovenskih Konjicah.
Šmarško otroško gledališče OŠ bratov Letonja Šmartno ob Paki se bo na domačem odru Kulturnega doma v sredo, 29. marca, ob 18. uri, predstavilo na območnem srečanju otroških gledaliških skupin Mladi oder s predstavo Zajček z očali, ki jo je režirala Anja Zajamšek. Lutkarska banda OŠ Gorica Velenje bo z lutkovno predstavo Cesarjevi novi lasje v režiji Eme Hozjan nastopila na Lutkarijah in vragolijah – območnem srečanju lutkovnih skupin 5. aprila na Dobrni. Območne revije bodo na JSKD OI Velenje sklenili z revijo malih vokalnih skupin Ne čakaj na maj, ki bo 20. maja v Šoštanju.