Poostreno nadzirali pešce in voznike

Simbolična fotografija (Foto: policija.si)

Danes so policisti med 6. in 8. uro na celotnem območju Policijske uprave Celje izvajali poostren nadzor, katerega poudarek je bil na ugotavljanju kršitev pešcev in voznikov do pešcev.
V nadzoru so zaznali 2 kršitvi voznikov do pešcev in 60 kršitev pešcev. Za omenjene kršitve so 30-tim kršiteljem izdali plačilne naloge, izrekli 27 opozoril in podali 5 obdolžilnih predlogov.
Najpogostejše kršitve voznikov motornih vozil do pešcev so izsiljevanje prednosti pešcem na prehodih za pešce. Pešci najpogosteje kršijo predpise s tem, da hodijo preko vozišča izven označenih prehodov za pešce, hodijo preko ceste pri rdeči luči, nepravilno hodijo po vozišču ali ne uporabljajo odsevnih teles, ko je to potrebno.

V nadzoru so policisti enemu vozniku zasegli vozilo, saj je vozil v prometu neregistrirano vozilo, brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola.
Pešce, ki so najranljivejši udeleženci v cestnem prometu, poleg spoštovanja prometnih predpisov, še posebej opozarjajo naj z odsevnimi predmeti poskrbijo za svojo vidnost. Ta je v teh jesenskih dneh, ko so dnevi krajši, še posebej pomembna.