Ponoči na območju Vitanja odjeknili streli

Celjski policisti so bili v noči na nedeljo okoli 2.30 obveščeni, da so v Vitanju odjeknili streli. Moški, ki se je zaprl v hišo, se na pozive policijske pogajalke ni odzival, zato so mu v jutranjih urah prostost odvzeli policijski specialci.

36-letni občan, ki ga do zdaj policisti še niso obravnavali zaradi prekrškov oz. kaznivih dejanj z elementi nasilja, se je sprl z znancem, ki je skupaj s prijateljico na dom osumljenega pripeljal osumljenčevo partnerico. Prepiru je sledil pretep, nakar je 36-letnik odšel v stanovanjsko hišo po orožje in zunaj izstrelil več strelov ter se nato zaprl v hišo. V streljanju na srečo ni bil nihče poškodovan, so sporočili s PU-ja Celje.

Na kraj je prišla tudi policijska pogajalka, vendar se osumljeni na njene pozive ni odzival, zato so osumljencu v jutranjih urah prostost odvzeli policisti specialne enote policije in je trenutno v policijskem pridržanju. Ogled kraja kaznivega dejanja je v sodelovanju s policisti Policijske postaje Slovenske Konjice, opravila ogledna skupina sektorja kriminalistične policije PU-ja Celje. Preiskujejo sum storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, so še sporočili policisti.