Pomagajte preskočiti Dance

Foto: Goran Vadlja Kamenjašević

Velenje – V nedeljo (22. novembra ob 17. uri) se v Rdeči dvorani obeta spektakel. Rokometaši Gorenja v pokalu EHF gostijo dansko ekipo Tvis Holstebro. Povratna tekma na danskem pa jih čaka točno čez teden dni za domačo. Vsi pričakujejo, da bo Rdeča dvorana pokala po šivih, ne le zaradi odločne igre rokometašev, ampak zaradi številnih navijačev, ki bodo z bučnim navijanjem podprli velenjsko ekipo na poti do zmage.
Glavni trener članske ekipe, Gregor Cvijič,: ”Naš cilj je jasen, želimo se uvrstiti v skupinski del pokala EHF. To vsekakor ne bo lahko, saj je danska ekipa, kljub nekaterim kadrovskim spremembam, zelo kvalitetna. Prvi polčas, ki ga bomo odigrali v Velenju, bo za nas ekstremno pomemben, ne bo pa to tudi končni rezultat. Vsem, tako igralcem kot tudi upravi kluba, pa je jasno, da želimo v skupinski del tekmovanja in to bomo tudi poskušali doseči.”
Kapetan Niko Medved: ”Lahko bi rekli, da smo z dosedanjim delom večinoma zadovoljni, čeprav vemo, da so za nas najbolj pomembne tekme državne lige proti največjim rivalom iz Celja. Rečemo lahko, da smo bili obakrat proti Celju zelo blizu, vendar nam do zdaj še ni uspelo prevesiti tehtnice v našo korist. Z žrebom v pokalu Slovenije smo ponovno dobili priložnost, da se pomerimo in moja.
Mario Šoštarič: Že v domači dvorani bomo poskušali narediti vse, da na Dansko odpotujemo s čim večjo prednostjo, za kar pa je seveda predpogoj dobra predpriprava in treningi. V nedeljo se lahko nadejamo velikega spektakla, saj je želja po igranju v skupinskem delu pokala EHF v ekipi res velika.”
Staš Skube: ”Mogoče res nismo imeli sreče z žrebom, vendar vseeno mislim, da smo realno boljša ekipa od danskega Holstebroja, na nas pa je, da to pokažemo in dokažemo. Kar se tiče ostalega, pa smo v igri tako za osvojitev pokala Slovenije, kot osvojitev naslova državnega prvaka.”
S prihodom novega direktorja kluba Mateja Avanza, so v klub prišle tudi sveže ideje. Rokometaši se veliko bolj kot prej družijo s prebivalci Velenja, klub je prenovil spletno stran, obnovili so maskoto Osa pika, podpisali razne dogovore s sponzorji in seveda potrjevali pogodbe z igralci.

Foto: Goran Vadlja Kamenjašević