Pomagajmo Rednakovim, ki so ostali brez hiše

V soboto, 2. decembra, se je v Paki pri Velenju zgodil požar, ki je popolnoma uničil stanovanjsko hišo Emila Rednaka in njegove partnerke Kristine, s katero se v teh dneh pričakujeta otroka. Članice in člani PGD Šalek smo se odločili, da nesrečni družini čim bolj pomagamo. Darovali smo že nekaj sredstev, začenjamo pa tudi humanitarno akcijo, s katero želimo Rednakovim vsaj malo ublažiti veliko stisko.

Težko si je predstavljati stisko soseda, prijatelja in tudi neznanca, ki mu nesreča v nekaj minutah uniči vse, za kar si je prizadeval dolga leta. Prostovoljni gasilci to velikokrat občutimo in to nas spodbuja, da poleg pomoči na intervencijah poskušamo pomagati še kako drugače.

S takšno stisko se sooča družina Emila Rednaka iz Pake pri Velenju, ki ji je uničujoč požar dobesedno pogoltnil stanovanjsko hišo, v kateri so se pripravljali na praznike in predvsem na prihod novega družinskega člana. Kljub hitri intervenciji 48. gasilcev iz PGD Šalek, PGD Velenje, PGD Škale in PGD Vinska Gora, je stanovanjski objekt pogorel do tal. Gasilci smo uspeli obvarovati samo drvarnico in sosednje objekte. Od stanovanjskega dela pa je žal ostalo samo pogorišče.

Članice in člani PGD Šalek smo zato organizirali humanitarno akcijo, v okviru katere zbiramo denarna sredstva, ki bodo namenjena za obnovo stanovanjske hiše Rednakovih. Vsi ljudje in organizacije dobre volje (ki to zmorete), ste vabljeni, da pomagate in nakažete svoj prispevek na transakcijski račun PGD Šalek. Sredstva bomo zbirali do konca leta 2017.

Predlagamo, da namesto pirotehničnih sredstev, zaradi katerih imamo gasilci velikokrat uničene praznike, raje darujete za pomoč pogorelim Rednakom.

Podatki za nakazilo:

PGD ŠALEK, Šalek 24, 3320 Velenje
(TR) IBAN: 02426-0013131521
Sklic: 00 REDNAK