Pomagajmo družini iz Podgorja

Velenje – V Podgorju je v torek požar zajel streho stanovanjske hiše. Kljub temu da je kar 60 gasilcev gasilo požar in uspelo pogasiti ogenj, hiša ni primerna za bivanje.

Mestna občina Velenje se je odločila, da bo na račun Odbora za pomoč občankam in občanom nakazala 10 tisoč evrov, ki jih bodo namenili za nujna sanacijska dela in gradbeni material. K solidarnosti pa pozivajo tudi posameznike in podjetja. Finančna sredstva lahko nakažejo na podračun za dobrodelne namene (Mestna občina Velenje, Podračun za dobrodelne namene, Titov trg 1, 3320 Velenje, SI56 0133 3600 0000 925, BIC koda Banke Slovenije: BSLJSI2X, SKLIC: SI00 2022, NAMEN: Pomoč požar).

Včeraj si je prizorišče požara ogledal tudi župan Mestne občine Velenje Peter Dermol, ki je družini obljubil pomoč občine. Najprej s čiščenjem pogorišča, odvozom uničenega materiala in iskanjem morebitne nadomestne nastanitve. Intenzivno potekajo vse potrebne aktivnosti, da se hiša čim prej sanira.

Nesreča nikoli ne počiva in ne izbira. Stopimo skupaj, pomagajmo si. Dokažimo, da res živimo v srčnem mestu s srčnimi ljudmi!