Policisti so včeraj imeli največ dela na področju prometne varnosti

Na operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah sprejeli 320 klicev občanov. 82 je bilo interventnih, dva nujna.

20 zadev je bilo s področja kriminalitete, 38 s področja prometne varnosti in 16 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Obravnavali so eno prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami ter 14 prometnih nesreč z materialno škodo.

V Topolščici je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padel motorist in se pri padcu hudo telesno poškodoval. S helikopterjem je bil odpeljan v UKC Maribor, kjer je ostal na zdravljenju.

V Laškem so policisti imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Alkotest je pokazal, da je voznik imel 1.03 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali petkrat, štirikrat na javnem kraju in enkrat v zasebnih prostorih. Pridržali so enega kršitelja.

Kriminaliteta

Na železniški postaji v Štorah je bilo vlomljeno v osebni avto. Odtujenega ni bilo ničesar, škodo pa je storilec lastniku povzročil z razbitjem stekla na vratih.

V Laškem so policisti obravnavali poskus vloma v osebni avto.

V Žalcu so policisti opravili ogled poškodovanja dveh osebnih avtomobilov.

V Celju so bile iz osebnega avtomobila odtujene registrske tablice.

V Velenju so policisti obravnavali razbitje stekla na treh oknih na stanovanjskem bloku na Koroški cesti.

Nezakonite migracije

Pri razkladanju tovora s srbskega tovornega vozila, na parkirišču podjetja v Ravnah na Koroškem, so včeraj našli državljana Afganistana. Po do sedaj zbranih podatkih je v vozilo vstopil na območju Srbije in se skril med tovor. Po izvedenih postopkih je zaprosil za mednarodno zaščito.