Policisti so imeli največ dela na področju prometne varnosti

 

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 234 klicev občanov. 66 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

18 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, eden s področja mejnih zadev in tujcev, 42 s področja prometne varnosti in 14 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj so policisti obravnavali štiri prometne nesreče z lažjimi poškodbami udeleženih in štirinajst prometnih nesreč z materialno škodo.

Trem voznikom, ki so vozili brez veljavnih vozniških dovoljenj, so policisti zasegli vozila.

V Trnavi, na območju Policijske postaje Žalec, sta zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo, trčili voznici osebnih vozil. Voznici sta se v trčenju lažje poškodovali.

V Velenju je voznik osebnega vozila v krožišču trčil v peško, ki se je lažje poškodovala.

V Zrečah je do prometne nesreče prišlo, ker se je voznica osebnega vozila, z dvorišča nepravilno vključila na prednostno cesto in izsilila prednost vozniku osebnega avtomobila. Vozili sta trčili. V trčenju se je lažje poškodovala povzročiteljica.

V Bukovžlaku je mladoletni kolesar padel, ko je želel zapeljati na pločnik. Pri padcu se je lažje poškodoval.

Policisti Postaje prometne policije Celje so včeraj na Vranskem obravnavali voznika osebnega vozila, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 1,8 promilov alkohola v krvi. Voznika so pridržali do streznitve. Sledi obdolžilni predlog.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali trikrat.