Poletno počitniško varstvo v Vili Rožle in Mladinskem centru Velenje

Čeprav še ni jasno, kaj bo zaradi epidemioloških ukrepov možno organizirati v poletnih mesecih, se na Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje že pripravljajo nanj. Četrto leto zapored bodo skupaj z Mladinskim centrom Velenje organizirali poletno počitniško varstvo za mlajše šolarje. V preteklih treh poletjih se je izkazalo, da ni malo staršev, ki tovrstno varstvo potrebujejo, otroci pa se v poletnem počitniškem varstvu odlično počutijo, saj organizatorji poskrbijo za pester, ustvarjalen in športno obarvan program.

 Vpis že poteka

Poletno počitniško varstvo otrok bo letos namenjeno otrokom občin Velenje, Šoštanj in Šmartno ob Paki od (zaključenega) prvega razreda osnovne šole, starih od 6 do 10 let. Organizirano bo ob delavnikih v juniju, juliju in avgustu, v času od 7. ure do 16.15. Počitniško varstvo bo organizirano od 28. junija do 30. julija v Vili Rožle, od 2. avgusta do 13. avgusta v prostorih Mladinskega centra Velenje (na Efenkovi 61), od 16. avgusta do 27. avgusta se bo počitniški živ-žav spet vrnil v Vilo Rožle, kjer je sedež MZPM Velenje.

Vpis za posamezne tedne je stekel v ponedeljek, 17. maja. Starši lahko za posameznega otroka izberejo dva tedna, ko varstvo najbolj potrebujejo. V času počitniškega varstva bodo otroci dobili sadno malico in toplo kosilo.

Ceno krijejo tudi občine in prostovoljci

Cena za enotedensko počitniško varstvo je za starše 35 evrov ter 45 evrov za zadnji teden v avgustu, ki bo vsebinsko še posebej bogat. Program počitniškega varstva sofinancirajo vse tri občine, veliko dela pa opravijo prostovoljci.

Vpis za poletno počitniško varstvo za mlajše osnovnošolce je (do zasedbe prostih mest) možen preko spletne strani MZPM Velenje (www.vilarozle.si), kjer najdete prijavnico.