Poletje vabi otroke!

Zavod za turizem Šaleške doline: Nedelje so dnevi za družine

Vse nedelje do 28. avgusta bodo na Visti in Velenjski plaži potekali Dnevi za družine. Med 10. in 12. uro bodo na Visti kolesarski spretnostni poligoni za otroke in igranje košarke. Na kolesarskem poligonu bodo lahko otroci vadili za opravljanje kolesarskega izpita v šoli. Med 16. in 18. uro bodo na Velenjski plaži potekale športne igre za otroke in delavnice.

Planinsko društvo Šoštanj: Tabor mladih planincev

Vabljeni mladi planinci, osnovnošolci, ki si želijo aktivnih počitnic in občudujejo gorsko naravo, med 13. in 20. avgustom v Dovje pri Mojstrani. Na taboru bodo odkrivali lepote neokrnjene narave in sklepali nove prijateljske vezi. »Taborjenje je idealna priložnost za spoznavanje drugačnega, družabnega in zdravega življenja v naravi,« pravi Jure Grudnik.

Kot že nekaj let, tudi letos organizirajo tabor skupaj s planinskimi društvi iz Savinjskega meddruštvenega odbora. Otroci bodo bivali v šotorih. V taboru bo tudi vsa potrebna infrastruktura po zahtevah sanitarno higienskih predpisov (kuhinja, kemični WC, prhe). Za otroke bodo skrbeli vodniki, mentorji planinskih skupin, mladinski voditelji, vzgojitelji, tehnično in medicinsko osebje.

Turistično društvo Topolšica Podeželje: Športni tabori v Topolšici

Tudi letos bodo osnovnošolci iz Topolšice lahko del počitnic preživeli aktivno, pestro in zabavno na športnem taboru. »Prazna mesta se polnijo, otroci pa imajo na voljo tri termine: od 18. do 22. julija, od 1. do 5. avgusta in od 18. do 22. avgusta,« je povedala predsednica društva Petra Lipičnik. »Prepričana sem, da bo tabor zadovoljil tako otroke kot starše, podobno kot lani. Vem, da staršem veliko pomeni, da lahko njihov otrok na tabor pride peš, sam. Vpišejo se lahko otroci od 6. od 13. leta starosti, na voljo pa je 25 mest. Če jih ne bodo zapolnili otroci iz Topolšice, bomo mesta ponudili tudi drugim.«

Otroke bosta na taboru vodila in zaposlovala animatorja, študenta Pia in Pavel. Zbirno mesto bo vsak dan ob 8. uri pred domom krajanov, dobili bodo sadno malico, ustvarjali v delavnicah, se razgibali ob športnih igrah, kosilo bo organizirano v menzi Bolnišnice Topolšica. Tabor se bo vsak dan sklenil ob 15. uri.