Začenja se poletje na Velenjski plaži

Začetek nove kopalne sezone na Velenjski plaži prinaša številne novosti in dogodke. Plaža bo z obratovanjem začela v soboto, 24. junija, ko bo za novo dimenzijo zabave poskrbel dvodnevni SPLASH festival 2023, ki je nadgradnja festivala Pljusk. Dan prej, 23. junija, bo na plaži prireditev Kresna noč, ki ima tudi dobrodelno noto. Letos so na plaži med drugim obnovili pomole, razširili vodni park z novimi zanimivimi in adrenalinskimi elementi ter obogatili dodatno ponudbo (kino, družinske nedelje).

 Tudi v letošnji kopalni sezoni bodo zagotavljali usposobljene reševalce iz vode in redno spremljali kakovost vode. Velika pridobitev je tudi ponovno delujoči kamp z novo restavracijo. Mestna občina Velenje bo v letošnjem letu za urejanje, vzdrževanje in obratovanje Velenjske plaže, ki je bila že petkrat zapored razglašena za najboljše slovensko naravno kopališče, namenila približno 160 tisoč evrov.

 Ponosni so, da je bila Velenjska plaža v kategoriji naravnih kopališč po mnenju slovenskih kopalk in kopalcev že petič zapored razglašena za najboljše naravno kopališče.