Poleti potekajo vzdrževalna dela na športnih objektih

15. julija so na Bazenu Velenje pričeli z letnim remontom in drugimi investicijskimi deli. Zato so spremenili obratovalni čas in začasno zaprli veliki in mali bazen ter savno. Zaradi dotrajanosti je bilo treba zamenjati umetno podlago. Odločili so se za menjavo s keramiko, ki bo podaljšala življenjsko dobo malega bazena. Ob sanaciji je treba preurediti tudi prelivne kanale in zamenjati PVC kanalete. Pri zadnji energetski sanaciji Bazena Velenje mali bazen ni bil deležen nobene sanacije razen bazenske tehnike. Zaradi poslabšanja mikrobiološke slike v malem bazenu v letošnji sezoni so se odločili, da obstoječo podlago zamenjajo s keramiko, ki bo podaljšala življenjsko dobo bazena in preprečila nadaljnje širjenje ter slabšo mikrobiološko sliko v bazenu. Posledično se bo tudi kakovost vode izboljšala, čeprav ni bila tako slaba.

Obnova čaka tudi Mestni stadion Ob jezeru, za katerega letos pripravljajo projektno nalogo, ki bo podlaga za celovito obravnavo celotnega območja stadiona. Najbolj kritična je upravna stavba. V sušnem obdobju se je pokazala tudi težava travnate podlage na centralnem igrišču, saj vsakodnevno močenje igrišča zgodaj zjutraj in pozno zvečer ne zadošča več. Zato so razmišljajo o menjavi travnatega igrišča.

Razširili bodo tudi doskočišča na skakalnicah K8 in K14, tako da bodo skakalcem omogočili varnejše in širše doskočišče, ki ga bodo lahko v spomladanskem in jesenskem času uporabljali za suhe treninge in priprave.