Pokalni derbi po preobratu Celjanom

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

Rokometaši Celja Pivovarne Laško, novomeške Krke, ormoškega Jeruzalema in Kopra so se po včerajšnjih četrtfinalnih tekmah uvrstili na zaključni turnir za slovenski pokal, ki bo v prvi polovici maja.
V četrtfinalnem pokalnem obračunu v Zlatorogu so smetano pobrali rokometaši iz Celja, ki so po dveh petminutnih podaljških premagali branilce naslova iz Velenja s 33:31. Varovanci Zorana Jovičića so v drugem polčasu vodili že s petimi zadetki (21:16), a so domačini v končnici drugega dela ujeli priključek, izsilili podaljšek in se veselili uvrstitve na zaključni turnir.

Timotej Grmšek, rokometaš RK Gorenje Velenje: 
»Vse do petdesete minute smo imeli vse vajeti v svojih rokah, nato smo pustili Celjanom, da se nam z lahkimi zadetki približajo. Popustila nam je zbranost v obrambi, v napadu pa nismo mogli doseči lahkih zadetkov, kot nam je to uspevalo večji del tekme. Na koncu nam je popustila koncentracija in Celjani so to izkoristili.«

1/4 finala Pokala Slovenije, 15. marec, Dvorana Zlatorog, Celje
RK Celje Pivovarna Laško – RK Gorenje Velenje 33:31 (13:16)
Celje: Bojić (10 obramb), Primožič, Strmljan (3), Knez, Mazej (1), Cokan (4), Marguč (1), Antonijević , Ivanković (5), Janc (3), Muhović, Žabič (3), Mlakar (1), Vlah (6), Martinović (1), Suholežnik (5)
Gorenje: Skok (10 obramb), Taletović (2 obrambi), Tajnik (3), Pipp (2), Pajt (3) Drobež (1), Kovačič (1), Mlivić M., Sokolič (5), Verdinek (3), Šiško (3), Grmšek (6), Jovičić (1), Mlivić T., Predović (3), Hriberšek.

Ostali rezultati 1/4 finala pokala Slovenije 
RK Jeruzalem Ormož – RK Trimo trebnje 31:30
MRK Krka – RK Maribor Branik 30:23
RK Kočevje – RD Koper 23:33