Pogovori na Premogovniku se nadaljujejo

Velenje, 27. januarja – Poslovodstvi Premogovnika Velenje in HTZ Velenje sta se včeraj sestali s sindikatom SDRES glede zahtev, ki so jih naslovili na družbi Premogovnik Velenje in HTZ Velenje. Ker pogajanja še niso zaključena, več informacij za zdaj na Premogovniku ne moremo podati. Ponovno se sestanejo prihodnji petek, 2. februarja.

Več pa povedo v sindikatu SDRES. Kot pravijo je v uvodu pogovorov predsednik pogajalske skupine delodajalcev mag. Ludvik Golob predlagal, da določijo oz. prestavijo rok, ki ga je stavkovni odbor podal ob predaji stavkovnih zahtev, in do katerega si bosta obe strani prizadevali, da pride do podpisa dogovora in se zagotovi socialni mir. Predlagali so nov rok, to je do 23. februarja. Nato so stekli pogovori po posameznih stavkovnih zahtevah in izmenjava stališč do njih.

Stavkovni odbor se bo v zvezi z odzivom in predlogi poslovodstva na stavkovne zahteve sestal že to nedeljo, 28. januarja in sprejel določene sklepe ter jih nato, v skladu s svojimi smernicami, v začetku prihodnjega tedna predstavil zaposlenim.

V sindikatu pravijo še, da si poslovodstvo očitno spretno kupuje čas, »a hkrati moramo priznati, da so stopili konkreten korak naprej, da bi zagotovili socialni mir«.