Podeljena priznanja za najboljše inovacije v SAŠA regiji

Nazarje – Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica (SŠGZ) je danes na priložnostni slovesnosti že 22. leto zapored podelila priznanja za najboljše inovacije v SAŠA regiji.

Na letošnji razpis SŠGZ je prispelo 14 prijav iz 11 podjetij oziroma prijaviteljev. Pri navedenih inovacijskih projektih je sodelovalo skupno 138 inovatorjev, kar je skoraj identično število kot v lanskem letu. Skupno je bilo v 22 letih na razpis SŠGZ prijavljenih 404 inovacijskih projektov, pri katerih je sodelovalo skupno 2.459 inovatorjev.

Strokovna komisija je ugotovila, da kakovost prijavljenih inovacij v SAŠA regiji ostaja na visokem nivoju in da se nadaljuje rast števila prijav iz segmenta malega gospodarstva. Od 14 prispelih inovacijskih prijav je bilo osem produktnih in pet procesnih inovacij. Med prijavitelji so bila tri velika, štiri srednja in štiri mala podjetja.

Komisija pod vodstvom predsednika dr. Marka Uplaznika je dodelila šest zlatih, šest srebrnih in dve bronasti priznanji. Na nacionalno ocenjevanje so se uvrstile tri najbolje ocenjene inovacije:

  • nova generacija samostojnih hladilno zamrzovalnih aparatov širine 600 podjetja Gorenje, d. o. o. iz Velenja,
  • inovativni kuhalni procesor Cookit podjetja BSH Hišni aparati iz Nazarij in
  • pametno domače polnjenje električnih vozil podjetja Mega M iz Velenja.

Zlato priznanje sta poleg omenjenih prejela še

  • Celovit proces pametne elektro mobilnosti na vodi (Podkrižnik, d.,o.,o. Ljubno ob Savinji)
  • ConnectLife – povezljivi kuhinjski aparati in storitve (Gorenje, d. o. o. Velenje)

Udeležence slovesnosti na gradu Vrbovec v Nazarjah so nagovorili župan občine Nazarje Matej Pečovnik, podpredsednik SŠGZ Matija Petrin in generalni direktor Gospodarske zbornice Slovenije mag. Aleš Cantarutti.

Partnerji projekta izbora najboljših inovacij SAŠA regije so Gospodarska zbornica Slovenije, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Javna agencija Spirit Slovenija.