Podelili priznanja, grbe in plakete Mestne občine Velenje

Na včerajšnji osrednji slovesnosti ob občinskem prazniku so podelili priznanja, grbe in plakete Mestne občine Velenje.

Priznanja župana so prejeli: Drago Plazl – za dolgoletno prizadevno in uspešno vodenje odbora za organizacijo narodno zabavnega festivala Graška Gora poje in igra. Marija Hostnik – za ohranjanje, varovanje in širjenje vrednot narodnoosvobodilnega boja. Gorazd Hren je prvi trener v zgodovini športnega plezanja, ki je za pomemben prispevek k razvoju slovenskega športa in Udarnik MC Velenje – za prizadevno pomoč občanom še posebej v času zdravstvene krize.

Plakete Mestne občine Velenje pa so prejeli:

Lirikonfest – za uspešno 20-letno delovanje na področju kulture in prispevek k razvoju lirične umetnosti; MAX klub Velenje – za uspešno 30-letno delovanje in prispevek k družabnemu, družbenemu in kulturnemu življenju in Radio klub Hinko Košir -za dolgoletno uspešno delovanje na področju radiotehnologije.

Najvišja letošnja priznanja, grbe občine pa so prejeli: Civilna zaščita Mestne občine Velenje – za požrtvovalno in nesebično udejstvovanje v času zdravstvene epidemije; Franc Špegel -za dolgoletno delo na področju turizma in prispevek k razvoju lokalne skupnosti in Vlado Vrbič – za dolgoletno delo na področju kulture in prispevek k delovanju lokalne skupnosti.