Podaljšal tudi Taletovič

Velenje – Kot so sporočili iz Rokometnega kluba Gorenje Velenje bo tudi prihodnji dve sezoni imeli močan vratarski dvojec, Taletović – Panjtar. Aljaž je namreč pogodbo s klubom podpisal nekaj časa nazaj, pred kratkim pa je svojo zvestobo podaljšal tudi »otrok« velenjskega kluba, Emir Taletović.

Taletović je svoje prve rokometne korake naredil prav v velenjskemu klubu, katerega barve je v preteklosti zastopal v vseh selekcijah. S članskim moštvom se je dokopal do prvega in tretjega naslova državnega prvaka v zgodovini kluba, kasneje pa se je pridružil drugim klubom in na koncu avstrijskemu prvoligašu Brucku, nato pa se je odločil za vrnitev v matični klub.

30-letni rokometaš se je v Velenje vrnil s sezoni 2018/19, in se je pridružil povsem prenovljeni in pomlajeni zasedbi velenjskega moštva. Emir je v zadnjih dveh sezonah v črno-rumenih barvah dokazal, da je izredno kvaliteten vratar, zato so Velenjčani s podpisom nove pogodbe, do konca sezone 2021/22, naredili nov pomemben korak k izgradnji kvalitetne ekipe v prihodnjih sezonah. Skupaj s Panjtarjem bosta tako zagotovo tvorila eno najbolj perspektivnih vratarskih dvojic v Sloveniji.

Emir Taletović, vratar Gorenja Velenja:

»Vesel sem, da ostajam v klubu kjer sem naredil svoje prve rokometne korake. Menim, da je poseben občutek igrati pred domačimi navijači, za domači klub, kjer sem odraščal. Letošnja sezona se je žal predčasno končala, za nas v zelo nepravem času, ampak je kar je, mi se bomo v prihodnji sezoni potrudili popraviti vtis, ki smo ga pustili ob koncu letošnje sezone. Upam, da nas bodo Šaleški graščaki še naprej podpirali, tako kot so nas do sedaj, za kar sem jih tudi zahvaljujem. Se vidimo prihodnjo sezono v Rdeči dvorani!«