Plavajoči hotel že projektirajo

Velenje, 4. aprila – Župan Bojan Kontič (Mestna občina Velenje), Mihael Cigler (MC Public Affairs Ltd) in Kent Leslie Walwin (Planet Matters Ltd) so podpisali sporazum, s katerim so potrdili skupni interes za pripravo projekta plavajočih hotelskih namestitev, stanovanjskih apartmajev in morebitnih drugih objektov po idejni zasnovi ob Velenjskem jezeru.

»Velenje se s številnimi turističnimi produkti in atrakcijami uspešno postavlja na domači in mednarodni turistični zemljevid. Velenjski jezeri predstavljata enega izmed temeljev turistične ponudbe v Velenju. Ker smo v Mestni občini Velenje prepoznali potrebo po nadaljnjem razvoju tega območja, pripravljamo z lokalnimi in mednarodnimi partnerji nov razvojni projekt. S sodelovanjem bomo razvili inovativne plavajoče hotelske kapacitete, ki bodo dopolnjevale nastanitveno ponudbo in nudile edinstveno doživetje ob Velenjskem jezeru, v neposredni bližini prepoznavne Velenjske plaže. Gre za prvi tovrstni projekt hotelskih namestitev na jezeru v Sloveniji,« je ob tem dejal Bojan Kontič.

Anglež Kent Leslie Walwin je navdušen nad Velenjem in prepričan, da je to okolje perspektivna turistična destinacija. V projekt namerava vložiti med 12 in 18 milijoni evrov, pripravlja ga v sodelovanju z najvidnejšimi svetovnimi strokovnjaki na področju turističnega projektiranja, tukajšnji javnosti pa naj bi ga predstavili v dveh mesecih.

Mestna občina Velenje se je s podpisom obvezala, da bo v okviru svojih pristojnosti in zakonskih možnosti speljala postopek umestitve projekta v prostorske akte občine. Seveda pa upajo, da jim bo prisluhnil tudi Arso, glede na to, da gre za prvo gradnjo na vodi v Sloveniji.