Plaskan uspešno ustavil tekmeca

Velenje, 18. oktobra – Rokometaši Gorenja Velenja so v današnji tekmi lige Seha premagali Metalurg Skopje s 23:18 (12:7). Obračun slovenskih in makedonskih podprvakov se je odvil povsem po notah Velenjčanov. V prvi tekmi v ligi Seha po 5. oktobru in zmagi proti Izviđaću so varovanci Boruta Plaskana povsem nadigrali Metalurg in zasluženo prišli do tretje zmage v omenjenem tekmovanju.
Velenjčani so v prvih 20 minutah povsem šokirali tekmece. Že v sedmi minuti je semafor Rdeče dvorane kazal 4:1, gostujoči trener Lino Červar pa je vzel minuto odmora. Ta njegovi ekipi ni posebej pomagala, saj je velenjska igra s trdno obrambo in učinkovitim napadom uspešno bežala, svoje pa je dodal še vratar Rok Zaponšek. Po 20 minutah je bilo 9:3. Metalurg je nato bolje zaigral v preostanku prvega polčasa, ko so Velenjčani tudi zaradi številnih zapravljenih napadov tekmecem dopustili, da so se približali na 7:11, Blaž Kleč pa je poskrbel za +5 ob polčasu.
Gorenje je takoj na začetku drugega polčasa povečalo prednost na 14:7. V 36. minuti so Makedonci prišli na pet golov zaostanka, vendar so rokometaši iz Šaleške doline odgovorili z dvema goloma in vnovično prednostjo sedmih golov. V 47. minuti je bilo prvič na tekmi +9 in vse bolj je postajalo jasno, da bosta dve točki ostali v Velenju. Metalurg je v zadnjih petih minutah z delnim izidom 4:0 zgolj omilil poraz.
Junak tekme je bil Zaponšek, ki je od 27 strelov zbral 14 obramb. Brumen je bil prvi strelec tekme s šestimi goli.
Borut Plaskan, trener Gorenja Velenja:
“Zasluženo smo zmagali, bili smo boljši. Zelo sem zadovoljen s prikazano igro v obrambi. Ob takšni predstavi lahko prikriješ tudi kakšno napako v napadu. Čestitke fantom za borbenost v obrambi. Nekaj težav na tekmi smo sicer imeli v napadu in pri prehodu v polprotinapad, a na tekmah se tudi učimo. Sedaj je pred nami nekaj časa, da se pripravimo na naslednji preizkus.”
Velenjčane naslednja tekma lige Seha čaka 8. novembra, ko bodo gostovali v Prešovu pri Tatranu.