Pika spreminja prometni režim v mestu

Velenje – Le še nekaj dni in začel se bo Pikin festival, največji otroški festival v Sloveniji. Festival je letos jubilejni, trideseti in bo potekal od ponedeljka, 9. septembra, do nedelje, 15. septembra.

Letošnji se bo zaradi gradnje prireditvenega prostora ob jezeru ponovno preselil v središče mesta, kjer se je njegova pot tudi začela.

Zaradi zagotavljanja varnosti obiskovalcev in pretočnosti prometa bosta v času festivala na nekaterih velenjskih ulicah in cestah prilagojena prometni in parkirni režim. Za občinsko stavbo do izvoza na Rudarsko cesto bo urejen enosmerni promet, za Mercatorjevim centrom bo ob otroškem igrišču delna zapora Šaleške ceste, zaprto bo celotno parkirišče za Šaleško cesto 18A–18D, prav tako bo zaprtih nekaj posameznih parkirnih mest v središču mesta.

Obiskovalcem festivala bodo na voljo plačljiva parkirišča v vseh parkirnih hišah in na parkiriščih v središču mesta ter na delovišču pri Mömaxu. Velenjčanke in Velenjčane pa organizatorji prosijo, da festival obiščejo peš, s kolesom ali javnim brezplačnim prevozom.