Pika se že po mestu potika

Velenje – Danes se je v Velenju začel 30. Pikin festival. Pika je že skoraj celo leto napovedovala, da bo letošnji Pikin festival nekaj posebnega – prej bo kot po navadi, ponovno bo v središču mesta, otvoritev bo v ponedeljek, Pika bo imela nova oblačila, festival bo prireditev z manj odpadki, poln presenečenj … Ampak da bo otvoritev takšna paša za oči – to pa je kljub obljubam marsikoga presenetilo.

Na praznično okrašenem Titovem trgu, kjer je pristala tudi gusarska ladja, sta vse Pikine prijatelje najprej pozdravila Tomaž in Anica, preoblečena v znana Velenjčana Tomaža Hudomalja in Tanjo Postružnik. Ob spremljavi zasedbe The Hišn’ band sta Pike in gusarje ogrela s plesom in na prizorišče povabila tudi člane akrobatske skupine Dunking Devils, ki v skakanju na trampolinu prekaša celo najmočnejšo deklico na svetu. Nato so skupaj priklicali Piko, ki je še pred nekaj trenutki z letalom krožila nad mestom. Na oder je prišla s celim sprevodom, v katerem seveda niso manjkali njen očka kapitan Nogavička, nepogrešljivi gusar pa nerodna policaja, celo lopova sta bila zraven in sta se lepo obnašala, pa Laške mažoretke, žive lutke in druga pravljična bitja.

Od podžupana Petra Dermola je prevzela lento in oblast nad mestom. Čeprav so akrobati Dunking Devils zelo drzni, se Pika, pogumna, kot je, kosa z njimi. Ko je zmagoslavno prevzela županovanje, je jubilejni festival uradno odprla s salto na trampolinu, organizatorji pa so jo presenetili z velikansko torto, ki so jo spustili s strehe galerije.

Pika se bo po mestu potikala do nedelje, 15. septembra, ko se bo ob 16. uri na Titovem trgu poslovila. Do četrtka (vključno z njim), bo dogajanje v Rdeči dvorani in na Titovem trgu potekalo med 9. in 13.30 ter 15.30 in 18.30, na otroškem igrišču pa od 9. do 18.30. Od petka do nedelje pa bo rajanje na vseh prizoriščih potekalo od 9. do 18.30.

Fotogalerija – foto: Rok Bačovnik, Ksenija Mikor, Tina Felicijan