Pika postavila stvari na svoje mesto!

Do 10. septembra je bil svet narobe, potem pa je prišla Pika, prevzela županovanje v Velenju in stvari postavila na svoje mesto, tako kot jih vidi ona in naj bi jih tudi vsi otroci. V narobe svetu, ki je prav, se igra, smeji, zabava, pleza, telovadi, riše, nosi pisane nogavice, gusarske kape in kitke, nariše pegice, posluša pravljice in glasbo, se čudi lutkam, igralcem, žonglerjem … Uf, koliko dela!

Veliko dela pa je treba tudi, da lahko takšen narobe svet deluje. Z organizacijo oziroma izvedbo Pikinega festivala so na Festivalu Velenje izjemno zadovoljni, k čemur je veliko pripomoglo lepo vreme; to je za ta festival res pomembno. Mestno prizorišče je bilo razgibano, odvilo se je veliko kakovostnih predstav, najbolj pa soo veseli, da so po dveh letih znova prišli osnovnošolci iz cele Slovenije. Od ponedeljka do srede je v mesto prihajalo do 40 avtobusov iz cele Slovenije. Navdušeni so, kako je festival zrasel, je še bogatejši in vedno ponudi nekaj novega. Organizatorje veseli, da uživajo otroci v družbi svojih staršev in starih staršev; to je pravi družinski festival. Tudi zato smo nekaj vsebin namenili staršem, nekaj koncertov je bilo tudi za starejše poslušalce.

Mestno središče je ponudilo obilo priložnosti za ustvarjalnost in igro, sonce, senco, mirne in živahne kotičke. Zagovarjamo tudi projekt kulturne vzgoje, ki jo omogočajo objekti v središču mesta – Galerija, Knjižnica, Dom kulture, Glasbena šola, kjer je potekala večina predstav, razstav, kulturnih, umetniških dogodkov in jih morda veliko ljudi niti ni opazilo.

Počasi se torej poslavlja se torej 33. festival, začelo pa se je že snovanje prihodnjega, 34.!