Pestro sobotno praznično dogajanje

V soboto, 9. decembra, bo med 8. in 13. uro potekal praznični sejem na več kot 30 stojnicah. Izdelki domače obrti, praznični priboljški in dobrote ter drobna darila, ki si jih poklanjamo v prazničnem času, bodo obiskovalcem prišli v tem času še kako prav. Za spremljevalni glasbeni program bodo poskrbeli člani Šaleškega študentskega okteta in Andrej Kmetič. Turistična zveza Velenje bo v sklopu sejma pripravila dobrodelno pokušino prazničnih jedi. Zbrana sredstva bodo namenjena za dobrodelni sklad pri Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje – za pomoč po poplavah.

Dogajanju v mestnem središču se bo pridružila tudi mobilna radijska ekipa Vala 202, ki se bo v živo javljala iz Velenja. Radijski gostje bodo predstavljali odmevne velenjske prireditve, zgodbe, posameznike. Direktorji nekaterih javnih zavodov bodo spregovorili o festivalih, kot so Pikin festival, Kunigunda idr., ki se odvijajo v našem prostoru, ter predstavili delovanje posameznih institucij.

Celoten program Čarobnega decembra v Velenju je objavljen v koledarju dogodkov na spletnih straneh www.velenje.si in www.festival-velenje.si  ter na spletnih straneh posameznih organizatorjev.