Pester počitniški živ-žav v Vili Rožle

Prve počitnice v novem šolskem letu so pred vrati. Za njihov lep začetek bodo poskrbeli v Vili Rožle, kjer MZPM Velenje jutri (v petek) ob 17.30 pripravlja tradicionalno ustvarjalno delavnico izrezovanja in krašenja buč po metodi naših babic in dedkov. Za buče bodo poskrbeli organizatorji, udeležence prosijo le, da s seboj prinesejo nože za izrezovanje buč. Ko bo padel mrak, bodo v njih pred Vilo Rožle prižgali svečke in pripravili razstavo nastalih umetnin. Tako bodo iz Sončnega parka pregnali vse zle duhove … Delavnico »Buče, buče …« bodo popestrili še s poslikavo obraza in različnimi delavnicami, v katerih bodo lahko udeleženci izdelovali še čarovnice na lizikah, netopirje in lampijone.

V času krompirjevih počitnic bodo v Vili Rožle na stežaj odprli vrata v ponedeljek in torek, med 9. in 14. uro. Poleg ustvarjalnih delavnic bodo v Jesenskem počitniškem živ-žavu v ponedeljek pripravili še dogodek Muzej na obisku. Tokrat bodo otroci s pomočjo Muzeja Velenje in Rokometnega kluba Velenje spoznali 60-letno zgodovino rokometa v Šaleški dolini, družili pa se bodo tudi z mladimi rokometaši. Druženje bo med 11. in 13. uro.

V torek bodo poleg ustvarjalnih delavnic in igranja družabnih igric pripravili še dve dvourni delavnici Legorobotike z Malimi ustvarjalci iz Maribora. V drugi skupini, ki bo s posebnimi legokockami ustvarjala od 11.30 do 13.30 ure, je še nekaj prostih mest, prijave pa bodo na MZPM Velenje zbirali le še danes in jutri.