Patrik Zajelšnik najboljši dirkač Slovenije za leto 2019

V nedeljo, 1 decembra, je Nacionalna Zveza za Avto šport Slovenije AŠ 2005 priredila tradicionalno svečanost ob koncu sezone, imenovano Večer prvakov, na kateri je proglasila zmagovalce sezone v vseh disciplinah avto športa in podelila zahvale in priznanja tistim, ki so pomembno soustvarjali letošnjo sezono. Prireditev je tudi tokrat potekala v Ljubljani v prijetnem okolju restavracije Vivo.

Najvišjo nagrado na področju avto športa je prejel dirkač kluba V-Racing, Patrik Zajelšnik, ki tekmuje na Gorskih hitrostnih dirkah. 38-letni Patrik Zajelšnik je v 12 letih nastopanja z licenco V-Racing pod okriljem zveze za Avto šport Slovenije AŠ 2005 dosegel številne odlične rezultate v Sloveniji in tudi na velikih mednarodnih dirkah v tujini, kjer se redno uvršča na stopničke.

V sezoni 2019 je v generalni razvrstitvi na dirki FIA evropskega prvenstva v Buzetu na Hrvaškem dosegel 2. mesto, zmagal na FIA International HILL CLIMB CUP Gorjanci, zmagal še na mednarodni dirki in francoskem državnem prvenstvu v Franciji – Course de Cote La Broque in v Avstriji Bergrennen St. Agatha ter bil 3. v Franciji na mednarodni dirki in državnem prvenstvu Francije Luksemburga in Nemčije.