Ovadili Milana Medveda

Ljubljana, 21. februarja – Celjski kriminalisti so ovadili nekdanjega pomočnika direktorja na Holdingu slovenskih elektrarn Milana Medveda, je poročal POP TV. Sumijo ga, da je leta 2007 v imenu podjetja preplačal delnice Soških elektrarn in tako posrednikom omogočil 12 milijonov evrov zaslužka.
Kot je poročal POP TV, so leta 2007, ko je HSE vodil pokojni Jože Zagožen, odgovorni zatrjevali, da z nakupom skoraj 20-odstotnega deleža v Soških elektrarnah ni bilo nič narobe. Toda celjski kriminalisti in preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada danes ugotavljajo nasprotno. Ovadili so namreč tedanjega Zagožnovega pomočnika Milana Medveda, tedanjega predsednika uprave Infond Holdinga Matjaža Rutarja in trgovca z vrednostnimi papirji Bogdana Pušnika.
Po neuradnih informacijah naj bi bil posel skrbno načrtovan. Infond Holding naj bi angažiral Pušnika, da je odkupoval deleže od manjšinskih delničarjev Soških elektrarn, jih nato prodal Infond Holdingu za 22 milijonov evrov in pri tem zaslužil vsaj pol milijona evrov. Infond Holding pa naj bi deleže prodal naprej HSE za dobrih 33 milijonov evrov in zaslužil 12 milijonov evrov.
Po navedbah televizije je HSE za nakup delnic vzel 29 milijonov evrov kredita že tri mesece prej, preden so sploh dobili soglasje nadzornega sveta za ta posel.