Ose zmagale doma

Velenje – Rokometaši Gorenja Velenja so v četrtek 11. novembra odigrali tekmo 9. kroga Lige NLB. Prva tekma državnega prvenstva po reprezentančnem premoru med Gorenjem Velenjem in Slovanom se je končala z rezultatom 30:23 v korist domačinov. Ob polčasu je bilo16:11.

Na obračunu sosedov na lestvici, ki so bili različno zadovoljni z začetkom prvenstva, Gorenje je startalo pod pričakovanji, Ljubljančani pa so s štirimi zmagi lahko bili zadovoljni, ni bilo presenečenja. Branilci naslova prvakov so upravičili vlogo favoritov, nadzorovali rezultatsko stanje od začetka do konca in zanesljivo prišli do dveh točk.

Igralec tekme 9. kroga Lige NLB med Gorenjem Velenjem in Slovanom je bil z dvanajstimi zadetki Kenan Pajt.

Kenan Pajt, rokometaš Gorenja Velenja: “Po reprezentančnem premoru začenjamo cikel desetih težkih tekem. Tekma s Slovanom je bila zelo pomembna, saj vemo, da je za nas vsak začetek težek. Danes smo se potrudili, od prve minute smo strnili obrambo, v napadu smo prikazali dobro igro in to je bilo dovolj za zmago. Današnja zmaga je dobra popotnica pred torkovim spektaklom v Rdeči dvorani, kljub temu pa moramo popraviti še nekaj napak. Čestitke fantom za zmago. “