Ose so pičile – padlo je Trebnje

Velenjčani po zmagi na derbiju skočili na vrh lestvice – V izenačenem troboju za naslov državnega prvaka šteje vsaka točka, prostora za spodrsljaje, če sodimo po pretekli sezoni, ni prav veliko.

Prvi obračun 11. kroga lige NLB je prinesel derbi ekip iz vodilne trojice. Na Dolenjskem sta se pomerila Trimo Trebnje in Gorenje Velenje. Trebanjci, ki jim je v prvi tretjini prvenstva točke odščipnila le Ribnica, so se v boj podali z vrha lestvice. Tega so si v 7. krogu priigrali z visoko zmago proti aktualnim državnim prvakom iz Celja. Prav rokometaši iz knežjega mesta so bili prvi, ki so zagrizli v izkupiček velenjskih rokometašev. Ti so nato točko pustili še v Slovenj Gradcu, a z minimalnim zaostankom ostali za petami vodilnima ekipama. Da ostajajo resni konkurenti za naslov državnih prvakov, so Velenjčani dokazali včeraj, na derbiju 11. kroga, ko so na gostovanju premagali Trebanjce in se, vsaj do sobotnega obračuna med Celjem in Mariborom, s točko naskoka zavihteli na vrh lestvice.

Kot se za derbi spodobi, je polna trebanjska dvorana spremljala izenačen in trd dvoboj resnih konkurentov, v katerem sta porumenela stratega obeh zasedb, tako Jovičić kot Zorman. Po tesnem boju v prvem polčasu so se ose v drugi del podale z minimalnim vodstvom (16 : 15) in si v nadaljevanju srečanja z delnim izidom 7 : 1 priigrale znatno prednosti (23 : 16). Domačini so nekajkrat zaostanek nekoliko stopili, a tekmeci iz Šaleške doline so se v ključnih trenutkih zbrali in si prigarali deveto zmago (32 : 27) v letošnjem prvenstvu.

V velenjski zasedbi je bil s šestimi zadetki strelsko najbolj razpoložen Tilen Sokolič, enega manj sta dosegla Peter Šiško in Enej Slatinek Jovičić.

Peter Šiško (igralec tekme), RK Gorenje Velenje:  “Zelo smo veseli. Vedeli smo, da nas v Trebnjem čaka težko gostovanje. Trimo je kazal izjemne predstave v domačem prvenstvu, še sploh nas je presenetila velikanska zmaga nad Celjem, zato smo se na to tekmo intenzivno pripravljali. Veseli smo novih dveh točk, sploh ker je nekaj naših igralcev poškodovanih. Zmaga je tako še bolj sladka. Presenečen sem tudi nad nazivom za igralca tekme. Po eni strani sem počaščen, po drugi pa sem bolj vesel zmage nad neugodnim Trimom, kar je tudi najpomembnejše.”

Aljoša Čudič, RK Trimo Trebnje: “Težko je zbrati kakršnekoli misli. Odigrali smo slabo in nikakor ne tako, kot smo se dogovorili. Izgledalo je, da smo ostali brez želje po dobrem rezultatu, ampak borbe našim fantom ne morem očitati. Zmaga gostov je zaslužena, na nas pa je da se zdaj vsi skupaj zberemo, pogovorimo in analiziramo, kaj je šlo narobe. Moramo dvigniti glave in popraviti trenutni vtis.”

Ostali pari 11. kroga:

  • Loka – Ormož (petek, 18.00)
  • Maribor – Celje (sobota, 17.00)
  • Slovan – Krško (sobota, 18.30)
  • Sviš – Krka (sobota, 19.00)
  • Dobova – Koper (sobota, 19.00)
  • Riko – Sl. Gradec (7. december)

Velenjčane v nedeljo, 4. decembra, čaka nov izziv. Ponovno bodo stopili na evropski parket in se na domačih tleh v 3. krogu evropskega pokala pomerili s srbskim Partizanom.