Ose potopile Koper

Velenje 31. oktobra – Zadnji oktobrski vikend je bil v velenjski Rdeči dvorani na sporedu dvoboj drugo in četrto uvrščene ekipe 1. NLB Leasing lige.
Prvi napad so v polni Rdeči dvorani imeli igralci Velenja in ga tudi izkoristili. Gol in s tem svoj 500. v dresu Gorenja, je dosegel Staš Skube. Varovanci trenerja Gregorja Cvijiča so proti hitu letošnjega začetnega dela prvenstva, Kopru, pričeli odlično in po sedmih minutah že povedli s petimi zadetki prednosti (6:1). Mladi Primorci so bili v teh minutah v napadu nemočni, kar so Velenjčani s hitrimi protinapadi izkoriščali in v 15. minuti povedli z osmimi zadetki prednosti (12:4). Velenjske ose so bile ob bučni podpori s tribun več kot motivirane in prednost le še povečevale ter na odmor odšle s prednostjo desetih golov (20:10).
Tudi začetek drugega polčasa je minil v prevladi domačih, saj so prednost že po petih minutah igre povečali na dvanajst zadetkov razlike (23:11). Koprčani so nato prednost sicer znižali na minus 10, a so velenjski igralci ponovno pritisnili na plin in deset minut pred koncem prvič na tekmi povedli s kar 13. zadetki prednosti (30:17).
S takšno gol razliko se je dvoboj tudi končal, in sicer z rezultatom 35:22.