‘Ose’ jutri v Škofji Loki

Velenje – Po skoraj treh tednih bodo rokometaši Gorenja jutri (v četrtek) odigrali zaostalo tekmo 4. kroga, ki je bila zaradi zdravstvenih težav že dvakrat predstavljena.

To bo za trenutno tretje Velenjčane šesta tekma v tej sezoni, za dvanajsto Loko pa šele četrta. Pred njo je trener Zoran Jovičić povedal: »Upamo, da nam bo tokrat zdravstveno stanje v obeh ekipah to omogočilo. Vsekakor nas čaka zahtevna tekma. Loka je precej neugoden nasprotnik. Dali bomo vse od sebe in naredili vse, kar je v naši moči, da dosežemo dober rezultat.”
Rokometaši Celja Pivovarne Laško pa so v soboto na zaostali tekmi 8. kroga v Novem mestu s ‘samo’ z 32:30 premagali Krko, ki je z dvema točkama na zadnjem mestu. Toliko jih imata še Loka in predzadnji (trinajsti) Slovan. Ta krog je bil zaradi zdravstvenih težav v klubih v celoti preložen.
S štirinajstimi točkami iz sedmih tekem so v vodstvu Celjani, drugi Trimo jih ima s tekmo manj dvanajst, tretji Velenjčani pa ob štirih zmagah in porazu osem. Enako bero točk kot Velenjčani imata tudi četrti Slovenj Gradec iz šestih dvobojev in peti Jeruzalem – Ormož iz sedmih.
Medtem je Združenja Lige NLB odločilo, da bodo morale vse ekipe zaradi preventivnih razlogov pred vsako tekmo opraviti hitri test na koronavirus. Ob morebitnih pozitivnih rezultatih testiranj pa klub lahko zahteva odložitev tekme. Testiranje bo obvezno za vse igralce, ki jih bo klub uvrstil v postavo za posamezno tekmo ter za spremljevalno osebje.