Ose čaka danes doma težka tekma

Foto: Jurij Vodošek

Velenje – Rokometaši Gorenja se bodo danes v tretjem krogu skupinskega dela evropske lige v Rdeči dvorani pomerili s hrvaško ekipo Nexe Našice. Velenjčani so po dveh krogih zadnji v skupini C, saj so najprej doma izgubili proti nemškemu Magdeburgu (27:31), nato pa na gostovanju v Španiji proti La Rioji (26:31). Hrvati, ki jih kot trener vodi Branko Tamše, nekdanji strateg Gorenja, za Nexe pa igrajo še trije Slovenci (Miha Kavčič, Andraž Velkavrh, Saša Barišić Jaman), so prvi, potem ko so v Franciji premagali PAUC s 30:29, nato pa doma suvereno opravili s švedskim Sävehofom. Tekma v Rdeči dvorani se bo začela ob 18.45.

Varovanci Zorana Jovičića so s tekmo proti Slovanom v državnem prvenstvu odprli niz težkih tekem do konca tega leta. Pred njimi je še deset težkih tekem, prva med njimi pa bo prav današnja proti ekipi Nexe Našice.

Aleks Kavčič, rokometaš Gorenja Velenja:˝Čaka nas težka tekma proti enemu od favoritov naše skupine. Gojijo hiter in všečen rokomet, zaradi česar se nam obeta ponoven rokometni praznik v Rdeči dvorani. Skrivnosti ni, saj smo se srečali že v pripravljalnem obdobju. Zato z ekipo obljubljamo, da se bomo borili in pustili srce na igrišču ter naredili vse za pozitiven rezultat.˝