Odstopil generalni direktor Teša

Spletni portal Necenzurirano poroča, da je v ponedeljek popoldne odstopil generalni direktor Termoelektrarne Šoštanj, Matjaž Vodušek.

Na portalu Necenzurirano pišejo tudi, da naj bi po nekaterih informacijah bi vodenje družbe v kratkem prevzel sedanji generalni direktor HSE Viktor Vračar, ki je tudi predsednik nadzornikov Teša in naj bi se v Šoštanj “umaknil” pred prihodom Tomaža Štoklja, ki velja za prvega favorita za položaj generalnega direktorja HSE.

Portal navaja tudi, da naj bi do težav pri pridobivanju premoga v Premogovniku Velenje prišlo vsaj dva dni prej, preden so obvestili HSE, ki je lastnik premogovnika in Teša.

Premogovnik Velenje je v ponedeljek potrdil, da je po julijskem stebrnem udaru, zaradi katerega prihaja do zamude pri vzpostavitvi proizvodnje v novem odkopnem polju, minuli teden prišlo še do deformacije v tem delu, ki jo je treba sanirati. Proizvodnja je bila od začetka leta do sredine oktobra sicer nad letnim planom, ne dosegajo pa plana za oktober. Ob tem napovedujejo “izjemno zahteven” zaključek leta.

Ob težavah v rudniku ter trenutnem padcu cen elektrike na borzah so Teš minuli petek izklopili iz omrežja vsaj do 2. novembra, da bi privarčevali premog, ki bi ga nato za proizvodnjo elektrike porabili pozimi, ko bodo cene uvoza elektrike predvidoma višje. (STA)