Odstopil direktor Golt Mitja Terče

Golte – V sredo je s položaja direktorja družbe Golte odstopil Mitja Terče. Kot je povedal za STA, je odstopil iz osebnih razlogov. Terče je direktor zimsko letnega turističnega centra Golte s štiriletnim mandatom postal sredi avgusta leta 2018, na tem položaju pa je nasledil Sandija Brezovnika, lastnika podjetja Sicom Invest.

Sicom Invest, ki je leta 2017 postal novi, večinski lastnik družbe Golte, je do 76-odstotnega deleža v podjetju prišel poceni. V dokapitalizacijo družbe, ki se vrsto let spopada z izgubami in zadolženostjo in je potrebovala dokapitalizacijo, je vložil 450.000 evrov, od tega 200.000 evrov v denarju, preostanek pa s stvarnim vložkom oziroma odkupom terjatev od bank upnic.

To je bilo mogoče, ker so lastniki družbe leta 2015 pri reševanju likvidnosti družbe osnovni kapital zmanjšali za 8,15 milijona evrov. Vse do leta 2017 je bil večinski lastnik družbe Golte Premogovnik Velenje, ki je svoj delež že dlje časa prodajal.

Družba Golte je leto 2019 sklenila z izgubo in 2,5 milijona evrov prihodkov, kar je 500.000 evrov več kot leto prej.

Lani je družba praznovala 50 let delovanja, jubilej pa je obeležila s štiri milijone evrov vredno naložbo v 32 novih apartmajev. Ob apartmajih, ki lahko sprejmejo 208 ljudi, je na Golteh še osem let star štirizvezdični hotel, ki ima 56 sob s 116 posteljami.

Smučišče ima 12 kilometrov prog, nihalko, tri sedežnice, dve vlečnici in otroški trak. Opremljeno je s sistemom tehničnega zasneževanja in v povprečju obratuje 120 dni.

Terče je bil že nekaj časa deležen kritik lokalnega okolja, ki je menilo, da mnogo premalo pozornosti posveča skupnim akcijam in lokalnim obiskovalcem tega turističnega centra.