Odpovedujejo prireditve

Ljubljana, Velenje – Zaradi ukrepov v boju proti koronavirusu je bilo v Sloveniji včeraj že odpovedanih več večjih prireditev (nad 500 obiskovalcev), nove odpovedi pa še prihajajo, zato preverite, če mednje sodijo tudi tiste, ki so bile že napovedane in ste si jih želeli ogledati. V Velenju so že v soboto pred prazno dvorano igrali rokometaši Gorenja, v nedeljo je odpadel zadnji dan sejma Dom v Ljubljani, pod vprašajem so tudi sejmi v Celju, kjer pa odločitve do danes še niso sprejeli.

Število potrjenih okužb z novim koronavirusom v Sloveniji se je do nedelje popoldne dvignilo na 16, testiranje so opravili pri 981 osebah. Slovenija pa za zdaj nima epidemije koronavirusa, je na novinarski konferenci na vladi poudarila direktorica Nacionalnega inštituta za javno zdravje Nina Pirnat, ki upa, da jo bo z uvedenimi ukrepi mogoče preprečiti.

V svetu je bilo doslej uradno okuženih skoraj 110.000 ljudi, umrlo jih je 3.800. zaradi ukrepov, ki jih države sprejemajo in panike, ki ob tem nastaja, se vse več gospodarstvenikov sprašuje, če se ne približuje tudi svetovna gospodarska kriza.