Od jutri kontrolne točke na mejnih prehodih z Avstrijo

Celje – Zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni, bodo od polnoči dalje na mejnih prehodih z Republiko Avstrijo kontrolne točke, ki bodo delovale po potrebi. Na območju PU Celje bodo kontrolne točkena mejnih prehodih Holmec – Grablach (odprt med 5. in 23. uro), Vič – Lavamund (odprt med 5. in 23. uro) in Radlje – Radlpass.

Vstop v Slovenijo bo dovoljen tujcu, če bo predložil največ tri dni staro dokazilo o opravljenem molekularnem laboratorijskem testu na prisotnost SARS-CoV-2 (COVID-19), s katerim bo izkazal negativen izvid na SARS-CoV-2 (COVID-19). Če tujec dokazila iz prejšnjega odstavka ne bo predložil, se mu bo vstop v Republiko Slovenijo kljub temu dovoli, če bo njegova telesna temperatura nižja od 37,5 °C in ne bo kazal jasnih znakov okužbe zgornjih dihal (kašelj, kihanje, oteženo dihanje).

Odlok se ne uporablja za državljane Republike Slovenije in državljane Republike Avstrije, dvolastnike, ki imajo svoja zemljišča na obeh straneh državne meje in opravljajo kmetijsko-poljedelska dela, čezmejne delovne migrante, tovorni promet, potnike intervencijskih, ambulantnih in reševalnih vozil, za tranzit v obliki organiziranih humanitarnih konvojev.

Tranzit ne bo dovoljen za osebe, za katere se predvideva, da zaradi ukrepov sosednjih držav ne bodo mogle zapustiti ozemlja Republike Slovenije.